Fortrolighedspolitik

Clorox og dens familie af mærker (samlet benævnt “vi”, “os”, “vores”) har en stærk tradition for ærlighed og fair handel, og vi stræber efter at være gennemsigtige omkring vores databeskyttelsespraksisser. Vi leverer denne fortrolighedspolitik for at hjælpe dig med at forstå, hvordan vi indsamler, bruger, deler og beskytter dine personoplysninger. Denne fortrolighedspolitik fortæller dig også om dine rettigheder og valg med hensyn til dine personoplysninger, og hvordan du kan kontakte os for at få svar på spørgsmål, som du måtte have om vores databeskyttelsespraksisser.

Disse oplysninger kan opdateres fra tid til anden.

 

Hvad indeholder denne fortrolighedspolitik

Du kan gå til bestemte emner ved at gå til nedenstående overskrifter:


Typer af oplysninger, som vi indsamler

Vi indsamler oplysninger om dig på forskellige måder afhængigt af, hvordan du interagerer med os og vores produkter og tjenester, herunder via vores websteder, sociale mediesider, online- og mobiltjenester, applikationer og annoncer. Nogle af de oplysninger, vi indsamler, omfatter personoplysninger, der kan bruges til at identificere dig. Følgende giver et overblik over den type oplysninger, vi indsamler fra forskellige kilder. For flere oplysninger om de oplysninger (herunder ikke-udtømmende eksempler), som vi indsamler, og hvordan vi bruger de pågældende oplysninger, kan du læse mere på siden Typer af oplysninger, som vi indsamler.

  • Oplysninger, som du giver os. Vi indsamler oplysninger, som du giver direkte til os, f.eks. når du tilmelder en konto, abonnerer på at modtage vores meddelelser, deltager i konkurrencer eller lotteri, foretager køb, kontakter os med spørgsmål eller kommentarer eller deltager i vores online fora, kampagner og sociale medieplatforme.
  • Enhedsoplysninger. Vi bruger teknologier til at indsamle oplysninger fra dine enheder (computere, mobiltelefoner, tablets osv.), når du besøger vores websteder eller downloader og bruger vores mobilapps. Disse oplysninger kan omfatte din IP-adresse, enhedsannoncerings-id, oplysninger om din telefons/browsers operativsystem, hvordan du bruger appen eller enheden og din fysiske placering.
  • Placeringsoplysninger. Nogle af vores websteder giver dig mulighed for at indsende oplysninger om din generelle placering, såsom dit postnummer eller din adresse, for at finde butikker, der sælger vores produkter eller leverer andre placeringsrelaterede tjenester. Med dit samtykke kan nogle af vores websteder og applikationer også opfange og registrere visse præcise geoplacerings- eller globale placeringsdata fra din enhed for at levere placeringsrelateret funktionalitet.
  • Oplysninger fra cookies og andre lignende sporingsteknologier. Vi bruger teknologier såsom cookies og andre lignende teknologier, såsom web-beacons, klar GIF, pixels og internet-tag-teknologier, til at indsamle oplysninger på vores websteder, herunder til analyse- og annonceringsformål. Cookies og andre lignende teknologier tilvejebringer oplysninger vedrørende de måder, hvorpå forbrugere interagerer med vores websteder, applikationer, annoncering, og/eller e-mailkommunikation, såsom browsertype, browsing-adfærd, bruger webanmodninger, besøgte sider og indhold, antallet af nye besøg eller login, søgemaskinehenvisning, affilierede henvisninger, trafik drevet af bannerannoncer eller andre kampagner, hvilke varer placeres i indkøbskurven, og hvilke efterlades, konverteringer og hvilke køb blev foretaget, samt postnumre. Derudover kan vi overvåge og analysere din aktivitet på vores websteder og mobilapps for at forbedre din oplevelse, hvilket kan omfatte brugen af tredjeparts sessionsafspilningssoftware eller -tjenester. For flere oplysninger om typerne af cookies og lignende sporingsteknologier, som vi bruger, kan du læse mere på siden Cookies og andre lignende sporingsteknologier.
  • Oplysninger fra andre kilder. Ud over de oplysninger, som vi indsamler direkte fra dig, kan vi også modtage oplysninger om dig fra andre kilder, herunder tredjeparter, såsom vores forretningspartnere, vores associerede selskaber, offentligt tilgængelige kilder eller sociale netværk, som du deltager i. For eksempel indsamler vi visse oplysninger, der lægges ud på sociale mediesider, blogs og andre websteder.

Sådan bruger og behandler vi oplysninger

Vi bruger de oplysninger, vi indsamler, til at levere, tilpasse og forbedre vores produkter og tjenester, samt til at forstå, hvordan du bruger og interagerer med vores websteder og applikationer. Ud over de formål og anvendelser, der er beskrevet ovenfor, bruger vi oplysninger på følgende måder:

  • for at gennemføre transaktioner, du har anmodet om eller opfylde ordrer, du har afgivet;
  • til at svare på eller følge op på dine kommentarer, anmeldelser, forespørgsler og andre anmodninger;
  • til at levere målrettet annoncering, kommunikation, produktløsninger eller indhold samt tjenester, som du har anmodet om;
  • til at udføre research og analyse relateret til vores virksomheder, websteder, produkter og tjenester, herunder kombination af oplysninger, som vi indsamler for at identificere andre potentielle kunder (f.eks. “sandsynlige” kunder);
  • til at skræddersy vores produkter og tjenester til din brug eller dine præferencer;
  • til at kommunikere med dig om konkurrencer, lodtrækninger, loyalitets- eller belønningsprogrammer, kuponer, rabatter, kampagner eller andre anliggender, som du har tilmeldt dig, eller hvorom du har anmodet om oplysninger;
  • til at implementere sociale netværksfunktioner, som du har aktiveret;
  • til at offentliggøre dine anmeldelser, kommentarer, fotos, videoer og andet indhold, som du har slået op på en af vores interaktive eller brugergenererede funktioner;
  • til at kommunikere med dig om din konto;
  • til interne administrative formål samt til at administrere vores forhold;
  • til sådanne andre formål, som du kan give samtykke til (fra tid til anden); eller
  • som ellers tilladt eller påkrævet ved gældende lov.

Selvom afsnittene ovenfor beskriver vores primære formål med at indsamle dine oplysninger, har vi i mange situationer mere end ét formål. Hvis du for eksempel gennemfører et online køb, kan vi indsamle dine oplysninger for at opfylde vores kontrakt med dig, men vi indsamler også dine oplysninger, da vi har en legitim interesse i at opbevare dine oplysninger, efter din transaktion er gennemført, så vi hurtigt og nemt kan svare på eventuelle spørgsmål om din ordre. Som følge heraf (og som tilladt ved lov) er vores indsamling og behandling af dine oplysninger baseret på forskellige sammenhænge efter dit samtykke, vores behov for at opfylde en kontrakt, vores forpligtelser i henhold til loven og/eller vores legitime interesse i at udføre vores forretning.


Sådan deler vi oplysninger

Ud over de specifikke situationer, der omtales andetsteds i denne fortrolighedspolitik, videregiver vi oplysninger i følgende situationer som tilladt ved lov:

  • Associerede selskaber og opkøb. Hvor det er tilladt ved lov, og i overensstemmelse med de formål, der er identificeret i denne fortrolighedspolitik, kan vi dele oplysninger med vores familie af brands og associerede selskaber (f.eks. moderselskab, søsterselskaber, datterselskaber, joint ventures eller andre selskaber under fælles kontrol). Hvis en anden virksomhed erhverver eller planlægger at erhverve, vores virksomhed, forretning eller vores aktiver, vil vi også dele oplysninger med den pågældende virksomhed, herunder i forhandlingsfasen.
  • Forretningspartnere. Vi kan dele dine oplysninger med forretningspartnere, såsom tjenesteudbydere, forhandlere, salgsmæglere og detailpartnere (og deres tjenesteudbydere). Blandt andet kan forretningspartnere hjælpe os med at administrere vores websted, hjælpe eller støtte vores forretningsaktiviteter, udføre undersøgelser, yde teknisk support, udføre forskning og analyse, behandle betalinger og hjælpe med at opfylde ordrer.
  • Retsproces. Vi kan videregive oplysninger som svar på stævninger, garantier eller retskendelser, eller i forbindelse med enhver retsproces, for at overholde relevante love, eller for at svare på anmodninger fra offentlige og statslige myndigheder. Vi kan også dele dine oplysninger for at håndhæve vores vilkår og betingelser, for at etablere eller udøve vores rettigheder, for at forsvare os mod et retskrav, for at undersøge, forebygge eller træffe foranstaltninger vedrørende mulige ulovlige aktiviteter, formodet svig, sikkerhed af person eller ejendom, eller en overtrædelse af vores politikker, for at beskytte vores eller enhver af vores associerede selskabers drift, eller for at efterkomme din anmodning om forsendelse af produkter til eller levering af tjenester fra en tredjepartsmellemmand.
  • Offentlig. Vi kan tilbyde fællesskabsfunktioner og offentlige interaktive fora gennem vores websteder, såsom debatfora, produktanmeldelser, chatrum, fora, wikis, sociale netværksplatforme og blogge. Hvis du beslutter dig for at indsende oplysninger på disse sider, kan disse oplysninger være offentligt tilgængelige.
  • Partnerkampagne. Vi kan tilbyde konkurrencer, lotterier eller andre kampagner med tredjepartspartnere. Hvis du beslutter dig for at deltage i en konkurrence, præmielodtrækning eller kampagne, der sponsoreres af en tredjepartspartner, vil de oplysninger, du giver, blive delt med os og med dem. Deres brug af dine oplysninger er ikke underlagt denne fortrolighedspolitik.
  • Bryllups-, baby- og/eller gaveregister. Nogle af vores websteder giver mulighed for at oprette offentlige registre, hvor du kan angive over for andre, hvilke typer produkter du måske er interesseret i at modtage. De oplysninger, du giver om dit arrangement (f.eks. navn, dato, sted osv.) som en del af et offentligt register, kan være offentligt tilgængelige, så dine gæster kan søge efter dit register. I nogle tilfælde kan vi give dig mulighed for at begrænse, i hvilket omfang disse oplysninger vil blive gjort tilgængelige for offentligheden. Vi kan også dele dine oplysninger med tredjeparters portalwebsteder relateret til bryllups- og gaveregistre. Det giver blandt andet dine gæster yderligere muligheder for at finde dit register og koordinere gaver.

Dine valg

Du kan træffe følgende valg vedrørende dine personoplysninger:

  • Adgang til dine personlige oplysninger. Du kan anmode om flere oplysninger om de personlige oplysninger, vi har om dig, eller en kopi af disse oplysninger ved at følge instruktionerne beskrevet i afsnittet Kontaktoplysninger nedenfor. Under visse omstændigheder kan du anmode om overførsel af dine personoplysninger. Hvis påkrævet ved lov, giver vi dig rimelig adgang til de personoplysninger, som vi har om dig, efter anmodning.
  • Ændringer til dine personoplysninger. Vi er afhængige af, at du opdaterer og retter dine personoplysninger. De fleste af vores websteder giver dig mulighed for at ændre eller slette din kontoprofil. Bemærk, at vi kan beholde historiske oplysninger i vores sikkerhedskopifiler som tilladt ved lov. Hvis vores websted ikke giver dig mulighed for at opdatere eller rette visse oplysninger, skal du kontakte os ved at følge instruktionerne beskrevet i afsnittet Kontaktoplysninger nedenfor.
  • Sletning af dine personlige oplysninger. Du kan anmode om, at vi sletter dine personlige oplysninger ved at følge instruktionerne beskrevet i afsnittet Kontaktoplysninger nedenfor. Hvis påkrævet ved lov, vil vi efterkomme en anmodning om at slette oplysninger, men du bør bemærke, at i visse situationer og i det omfang loven tillader det, kan vi opbevare dine personoplysninger for at overholde vores juridiske forpligtelser, løse tvister, håndhæve vores aftaler, opdage sikkerhedshændelser, beskytte mod ondsindet, vildledende, bedragerisk, eller ulovlig aktivitet, gennemføre transaktioner, levere ønskede varer eller tjenester, identificere eller reparere fejl, eller forhindre utilsigtet diskrimination mod dem, der udøver deres databeskyttelsesrettigheder. Vi kan også opbevare dine oplysninger for at bruge dem på en måde, der er i overensstemmelse med enkeltpersoners rimelige forventninger eller er forenelig med den kontekst, hvori de blev tilvejebragt for os.
  • Indsigelse mod visse former for behandling. Under visse omstændigheder kan du gøre indsigelse mod vores brug af dine personlige oplysninger ved at følge instruktionerne beskrevet i afsnittet Kontaktoplysninger nedenfor.
  • Tilbagekaldelse af samtykke. Hvis du tilbagekalder dit samtykke til behandling af personoplysninger, kan vi muligvis ikke længere levere tjenester til dig. I nogle tilfælde kan vi begrænse eller afvise din anmodning om at tilbagekalde samtykke, hvis loven tillader eller kræver, at vi gør det, eller hvis vi ikke er i stand til at bekræfte din identitet på passende vis. Du kan tilbagekalde samtykke til behandling (hvor en sådan behandling er baseret på samtykke) ved at kontakte os som beskrevet i afsnittet Kontaktoplysninger nedenfor.
  • Spor ikke-funktion. Selvom nogle browsere har en “spor ikke”-funktion, der lader dig fortælle websteder, at du ikke ønsker at få dine online-aktiviteter sporet, er disse funktioner endnu ikke ensartede, og vi er i øjeblikket ikke tilpasset til at genkende eller reagere på disse automatiske browsersignaler vedrørende sporingsmekanismer.
  • Direkte markedsføringskommunikation. Vi bruger kun dine personoplysninger til vores direkte markedsføringsformål og/eller deler dine personoplysninger med tredjeparter til vores direkte markedsføringsformål som angivet i denne fortrolighedspolitik. Du kan f.eks. vælge at give os din e-mailadresse eller postadresse med det formål at give os mulighed for at sende gratis nyhedsbreve, undersøgelser, tilbud og andet salgsfremmende materiale til dig, samt målrettede tilbud fra tredjeparter. Du kan til enhver tid anmode om at fravælge/afmelde direkte markedsføringsmeddelelser ved at kontakte os ved hjælp af oplysningerne i afsnittet Kontaktoplysninger nedenfor, eller ved at klikke på afmeldingslinket i den e-mail, vi har sendt. Hvis du modtager en sms fra os, der indeholder salgsfremmende oplysninger, kan du fravælge modtagelse af fremtidige sms’er ved at svare “STOP”, AFMELD” eller andre lignende svar som beskrevet i sms’en. Du kan holde op med at modtage tilbud via fysisk post ved at sende os en e-mail med “INGEN SNAIL MAIL” i emnelinjen sammen med dit navn, adresse og postnummer. Vi behandler din anmodning om fravalg/afmelding i overensstemmelse med gældende love og uden beregning. Hvis du beslutter ikke at modtage kampagnetilbud, kan vi stadig sende dig servicerelaterede meddelelser. Bemærk, at vores forsendelser forberedes, inden de sendes. Selvom vi fjerner dit navn fra vores mailingliste, efter at vi har modtaget din anmodning, kan du stadig modtage forsendelser fra os, som er blevet påbegyndt, inden dit navn blev fjernet.
  • Cookies og lignende sporingsteknologier. De fleste webbrowsere giver dig mulighed for at afvise eller slette cookies gennem deres indstillingspræferencer. Bemærk, at hvis du vælger at fjerne eller afvise cookies, kan dette påvirke tilgængeligheden og funktionaliteten af vores websteder. For flere oplysninger om, hvordan visse af vores websteder bruger cookies og, hvor relevant, for at opdatere dine præferencer, skal du klikke på linket “Cookieindstillinger”, der er tilgængelig på det relevante websted.

Bemærk venligst, at for at beskytte dine oplysninger skal vi kunne bekræfte din identitet, før vi kan behandle din anmodning om at udøve enhver af de foregående databeskyttelsesrettigheder. Vi kan udføre bekræftelsesprocessen via e-mail eller telefon, og vi kan bede dig om at give os oplysninger såsom dit navn, kontaktoplysninger og eventuelle yderligere relevante oplysninger baseret på dit forhold til os.

Under visse omstændigheder kan visse personer udpege en autoriseret agent til at indsende anmodninger om at udøve visse databeskyttelsesrettigheder på dine vegne. Vi kræver bekræftelse af, at du har givet tilladelse til, at en autoriseret agent kan fremsætte en anmodning på dine vegne. Du skal give os en kopi af den underskrevne tilladelse, som du har givet den autoriserede agent, til at indsende anmodningen på dine vegne og bekræfte din egen identitet direkte hos os. Bemærk, at vi kan afvise en anmodning fra en autoriseret agent, der ikke indsender bevis for, at de er blevet autoriseret af dig til at handle på dine vegne.


Sådan beskytter vi personoplysninger

Ingen overførselsmetode over internettet eller metode til elektronisk opbevaring er fuldstændigt sikker. Selvom vi gør os rimelige bestræbelser på at beskytte dine personlige oplysninger mod uautoriseret adgang, brug eller videregivelse, kan vi ikke garantere sikkerheden af dine personlige oplysninger. I tilfælde af, at loven kræver, at vi informerer dig om et brud, der påvirker dine personoplysninger, kan vi underrette dig elektronisk, skriftligt eller pr. telefon, hvis det er tilladt ved lov.

Nogle af vores websteder giver dig mulighed for at oprette en konto. Når du gør det, vil du blive bedt om at oprette en adgangskode. Du er ansvarlig for at opretholde din adgangskodes fortrolighed, vælge en stærk adgangskode og konstruere en unik adgangskode. Du er ansvarlig for enhver adgang til eller brug af din konto af en anden person, der har fået din adgangskode, uanset om en sådan adgang eller brug er blevet autoriseret af dig eller ej. Du bør underrette os om enhver uautoriseret brug af din adgangskode eller konto.


Andre vigtige oplysninger

Følgende yderligere oplysninger vedrører vores databeskyttelsespraksisser:

  • Børn. Vores websteder og onlinetjenester er ikke beregnet til børn under 18 år, og vi indsamler ikke bevidst personlige oplysninger fra børn under 18 år uden forældrenes samtykke. Børn under 18 år bør ikke give deres personlige oplysninger til os.
  • Internationale dataoverførsler.Som en multinational virksomhed overfører vi oplysninger mellem og blandt vores associerede selskaber. Som følge heraf kan dine oplysninger blive behandlet i et fremmed land, hvor databeskyttelseslove kan være mindre strenge end lovene i dit land. Ikke desto mindre tager vi, hvor det er muligt, skridt til at behandle personoplysninger ved hjælp af de samme databeskyttelsesprincipper, der gælder i henhold til lovgivningen i det land, hvor vi først modtog dine oplysninger. Når vi f.eks. sender oplysninger fra Europa til USA, påberåber vi os standardkontraktbestemmelser, der er godkendt af den europæiske kommission for overførsel af oplysninger. Ved at indsende dine personoplysninger til os accepterer du overførslen, opbevaringen og behandlingen af dine oplysninger i et andet land end dit bopælsland, herunder, men ikke nødvendigvis begrænset til, USA. Hvis du ønsker flere oplysninger om vores udenlandske behandlingspolitikker og -aftaler, herunder forsøg på at anvende de databeskyttelsesprincipper, der gælder i én jurisdiktion, til oplysninger, når de går til en anden jurisdiktion, kan du kontakte os ved hjælp af nedenstående kontaktoplysninger.
  • Tredjepartsapplikationer/websteder. Vi har ingen kontrol over databeskyttelsespraksisserne for websteder eller applikationer, som vi ikke ejer. Alle personoplysninger, som du afgiver via tredjepartswebsteder, -applikationer eller andre kilder, vil være underlagt de fortrolighedspolitikker, der gælder for de pågældende tredjeparter og medier.
  • Ændringer i denne fortrolighedspolitik. Vi kan opdatere vores fortrolighedspolitik fra tid til anden for at afspejle ændringer i vores praksisser, teknologi, juridiske krav og andre faktorer. Når der foretages ændringer til denne fortrolighedspolitik, træder de straks i kraft, når de offentliggøres. Du kan se beskrivelsen af “Sidst opdateret” nederst på denne side for at se, hvornår denne fortrolighedspolitik sidst blev revideret.
  • Yderligere oplysninger til beboere i Californien. Hvis du er bosiddende i Californien, kan du læse mere på siden Yderligere oplysninger om Californien.
  • Yderligere jurisdiktionsspecifikke oplysninger. Nogle jurisdiktioner kan have yderligere oplysninger tilgængelige. Du kan læse mere på siden Yderligere jurisdiktionsspecifikke vilkår.

Kontaktoplysninger

Hvis du ønsker at udøve gældende databeskyttelsesrettigheder eller forstå, hvorvidt disse rettigheder gælder for dig, bedes du følge instruktionerne nedenfor for at fremsætte din anmodning:

Du er… Websted (eksempel) Kontaktanvisninger
Amerikansk indbygger Alle amerikanske forbrugerwebsteder Besøg vores formular til anmodning fra registrerede for at udfylde og indsende en anmodning. Alternativt kan du ringe til os på 855-545-2325.
Amerikansk indbygger Alle U.S. B2B-websteder (f.eks. www.cloroxpro.com, www.bee2bee.com osv.) Send e-mail til privacyinfo@clorox.com. Alternativt kan du ringe til os på 855-545-2325.
Indbygger i Storbritannien/EU www.burtsbees.co.uk
www.burtsbees.de
www.burtsbees.es
www.burtsbees.fr
Log ind på hjemmesiden eller telefonisk (Storbritannien): +44 0161 813 1476
Udenlandsk indbygger uden for USA, EU eller Storbritannien. Alle internationale forbrugerwebsteder uden for USA, EU eller Storbritannien. Besøg vores internationale formular til anmodning fra registrerede for at udfylde og indsende en anmodning. Alternativt kan du sende os en e-mail på privacyinfo@clorox.com.

Hvis du har et spørgsmål om din ret til privatlivets fred eller på anden måde ønsker at indsende en anmodning om datarettighed, men ovenstående muligheder ikke gælder for dig, bedes du sende en e-mail til privacyinfo@clorox.com.

Hvis du har spørgsmål, kommentarer eller klager vedrørende vores databeskyttelsespraksisser, bedes du kontakte os på den relevante adresse nedenfor. Vi vil forsøge at svare på dine anmodninger og give dig yderligere databeskyttelsesrelaterede oplysninger.

Privacy Team
Clorox Consumer Services
PO Box 24305,
Oakland, California, 94623-1305
privacyinfo@clorox.com
855-545-2325

Hvis du ikke er tilfreds med vores svar, kan du have ret til at indgive en klage til den offentlige myndighed.

Sidst opdateret og ikrafttrædelsesdato: 23. marts 2021